Olen tutustunut nettimaailman trendeihin ja yritin luoda top 5 -listan digimedia-alan kuumimmista trendeistä, kuten vierityspalkki rohkaisi lukiojoitaan tekemään. En kuitenkaan onnistunut siinä, vaan listani jäi näyttämään tältä:

1. Sosiaalinen media

2. Netin arkipäiväistyminen

3. Iltapäivälehtien verkkosivut

4. Blogit

Vierityspalkin listauksessa oli huomioitu äärimmäisen ärsyttävä "Katso kuvat!" -otsikointi, jonka todettiin olevan voimissaan. Erityisesti minua ilahdutti havaita, että eräs iltapäivälehdille ominainen tyyli on raivostuttanut myös muita. Minun pakko laittaa tähän suora sitaatti, sillä tämä on suuri askel ihmiskunnalle: Erilaisia variaatioita "Katso tissit!" -uutisista nähtiin verkkomediassa monien mielestä aivan liian paljon. (Digimedia-ala vuonna 2008: isoimmat trendit Suomessa, vierityspalkki.fi)

Seksi myy, mutta urheilu-uutinen tennispelaajasta ei voi olla oikeasti tyyliä "Pelaaja X voitti!!! - Katso rohkeat kuvat paljastavasta peliasusta!!!" Iltapäivälehtilööppimainonnan aiheuttamaan kuvotukseen on pari lääkettä:

1. Älä käy kaupassa joka päivä. Jos käyt, älä tuijota kassajonossa lööppejä vaan vaikka tupakka-askeja. Tuijottamisesta ei saa syöpää.

2. Älä mene iltapäivälehtien nettisivuille. Katso uutiset jostain asiallisesta lähteestä.

Kiitos. Olette toiminnallanne tukeneet asiallista journalismia. Jatkakaamme taistoa media-alan laadullista taantumaa vastaan.

Blogini päättyy tähän, vaikkei tässä mitään jännittävää loppuhuipennusta ollutkaan. Antikliimaksi. Tehtäväkään ei ole vielä valmis.